När man börjar spela discgolf kommer man att fundera lite över vilken disc man skall välja att spela med. Det finns en hel del att välja mellan och vi försöker lotsa dig fram till en disc som passar dig.När man börja spela discgolf kan man göra en jämförelse med vanlig golf. När man spelar golf behöver man olika klubbor beroende på vilket slag man vill få fram. Om man vet att man måste slå långt väljer man kanske en driver. Om man bara skall putta in golfbollen i ett hål på green väljer man en putter. Det är det samma i discgolf: man väljer den disc som kommer att passa för avståndet till hålet eller korgen. Detta betyder att man måste köpa in ett antal discar.

Olika disctyper

När man skall köpa in discar för att börja spela är det bra om man kan köpa en disc ur de fyra olika typerna som finns. Nedan följer en sammanställning över olika disctyper:

  • Putters
  • Midrange
  • Fairway Drivers
  • Distance Drivers

Som ni kan förstå av namnen är det discar för olika långa kast och Puttern är för de kortare längderna och Distance Drivern behövs när du skall kasta mycket långt. Om du inte vill lägga för mycket pengar på discar när du börjar spela så är vårt tips att köpa en Midrange. Med denna disk kan du spela relativt bra vid olika typer av kast eftersom det är en disc som är den som är mest all-round. När du sen känner att du blivit bättre på discgolf och tycker att det är trevligt att fortsätta att spela och utvecklas kan du köpa in fler discar.Om du inte alls känner för att köpa en egen disc kan du istället att välja att hyra en de första gångerna. De flesta klubbar brukar tillhandahålla discar för uthyrning.