Många kanske anser discgolf som en ny sport, men det finns rapporter om att det utövades redan 1926 av ett gäng ungdomar. De använde sig av burklock och spelade på skolgården. De kallade sin sport för “Tin lid golf”, översatt till Svenska blir det “burklocksgolf”. Man kan även läsa i boken “The Complete Book of Frisbee” av Victor Malafronte om lite olika former av discgolf som spelats redan under tidigt 1900-tal. Discgolf som vi är van att utöva den idag kom till under 1960 talet. Då började man spela mer organiserat på olika plateser, oberoende av varandra. Mest kända spelare från denna tid är George Sappenfield och “Steady” Ed Headrick.

“Steady” Ed Headrick

Även kallad discgolfens fader. Headrick kom på namnet discgolf. 1975 introducerade han discgolfkorgen, som vi känner den idag,med kedjor och korg i metall. Denna discgolfkorg kallas Mach.

George Sappenfield

Sappenfield fick iden när han var ute och spelade vanlig golf. Han jobbade som rekreationsledare för barn, och tänkte att barn skulle tycka om att spela golf, fast istället för golfklubbor och golfboll spela med en frisbee.Sappenfield gjorde en egen bana med stolpar och träd som mål och så lät han barnen prova. Självklart var det en succé!

Discgolf

Kallas även frisbeegolf. Detta är en sport som alla kan utöva, gammal som ung, tränad som otränad. Sporten är billig och lättillgänglig. Det enda spelaren behöver är en disc / frisbee. Banor finns runt om i Sverige, oftast uppsatta i parkmiljö och de är gratis att besöka och spela i. Sporten går ut på att gå gå runt hela banan och klara den med så få kast som möjligt. Banan har oftast 9 eller 18 hål. Man har klarat av hålet när discen har landat i en discgolfkorg, kan även kallas kedjehål. Mer erfarna spelare använder sig av olika slags discar alla med olika flygegenskaper.