Tidigare kanske det var viktigt att vara rätt klädd när man spelade golf, men i dag är det annorlunda. Det absolut viktigaste när man spelar golf är att investera i riktigt bra handskar, och mest vanligt är ju att man bara använder den ena.

Är du högerhänt så använder bara vänster handske. Bra skor är också viktigt då du kan promenera långa sträckor under kanske en hel dag. Resterande klädsel är det mycket om tycke och smak. Huvudsaken är att det är bekvämt och att man trivs i dom. Om du är nybörjare så kanske du inte behöver investera i de dyraste golf klubborna, totalt får du ha 14 klubbor, men det räcker gott och väl med 6-7 stycken för en amatör. Och ju mer du spelar och blir bättre så får du byta upp dig till bättre utrustning.

Det kan vara så att sportkläder fungerar utmärkt på golfbanan, det är du som bestämmer vad du trivs i och vad du ska bära när du spelar din runda golf. Sedan kan det vara annorlunda om du deltar i en tävling eller spelar på någon annan bana än din hemma bana. Olika banor kan ha olika “dress code” så kolla upp vad som gäller på just den klubben du tänker spela på. Tanken med rätt golfklädsel är att det ska fungera bra ihop med spelet. Viktigaste av allt ändå är att valet av kläder ska passa din personliga stil. Samt att du känner dig bekväm i det du bär.