Om vi säger golfkläder vad tänker du på då? Det har länge varit associerat med dyra åtsittande märkespikéer som inte andas något vidare.

Förr var det nämligen vanligt att det fanns en specifik klädkod på golfbanan – något som kunde skilja sig åt beroende på golfklubb. Idag förekommer det inte på samma sätt, utan nu kan vi spela iklädda nästan vad som helst. Till och med proffsen har börjat lätta på de restriktioner tidigare klädkoder inneburit. Varför då inte välja bekväma kläder?

Träningskläder till golfrundan

Nu när dessa nya tider har infunnit sig, vill vi kunna gå direkt från golfbanan till våra andra vardagssysslor. Därför vill vi tipsa om att investera i träningskläder vars passform och kvalitet gör att du inte vill ta av dem ens när golfrundan är avklarad. Elasticiteten i tygerna är mycket viktiga för att uppnå full rörlighet i svingen. Det gäller ända från första driven till putten på det sista hålet. Ha även i åtanke att din klädsel för golfen, som utomhussport, är till stor del beroende av vädret. Därför kan vara en bra idé att investera i såväl en keps som en regntät jacka.

Många butiker har ett bra utbud online, där du kan botanisera bland dina nya favoriter när det kommer till träningskläder för såväl golfrundan som vardagen.