Det glada Linköping har det mesta i sportväg på sommaren. Tar man sig lite tid att känna staden så märker man att det finns en uppsjö av roliga sommaraktiviteter att ägna sig åt som passar både barn och vuxna.

Discgolf

För de som gillar att spela discgolf så har Linköping mycket att erbjuda. Det finns flera banor att välja bland, där Rydskogens bana av många anses vara en av de bättre. Denna 18 hål långa bana bjuder på stor variation, väl avvägda utmaningar samt härlig svensk natur.

Bergas asfaltsbumps

Är det skateboard, rollerblades eller skoter du brinner för så kan ett besök på Bergas asfaltsbumps vara en bra idé. Denna skate-part må vara liten, men bjuder på stor utmaning. Inkluderar flera asfaltsbumps samt två flat-räcken. Inte för nybörjare.

Ridning

I Linköping finns det flera ridskolor som erbjuder upplevelser för nybörjare så väl som erfarna ryttare. Åk på träningsläger, ta privatlektioner eller ta helt enkelt en guidad ridtur i skog och mark. De flesta erbjuder ponny- och islandshästsridning för nybörjare.

Äventyrsgolf

Denna aktivitet är en blandning av minigolf och vanlig golf. På Äventyrsgolf City i Linköping har banorna olika teman och upplägg. Vissa inkluderar kluriga vattensystem, bunkrar, byggnader och diverse andra hinder. Spelare turas om att slå sina bollar, och skulle man krocka med sina motspelares bollar så är detta helt enligt reglerna, vilket möjliggör för sluga taktiker. Linköping har inte bara en, utan två inrättningar med äventyrsgolf.