Linköpings Sportdansklubb

Linköpings Sportdansklubb är en ideell förening. De ger alla möjligheten att dansa. Danskurser finns i allt från motionsdans till tävlingsdans på elitnivå. Kursutbudet kan variera från termin till termin. Detta är för att klubben vill kunna förnya sig och erbjuda nya spännande danser. Kurserna hålls på våren och på hösten. Det finns kurser i bugg, lindy hop och foxtrot plus ett antal barn- och ungdomskurser. Friträning ingår också i medlemsavgiften ger fler tillfällen att dansa. Tänk på att anmäla dig i tid för kurserna är populära och blir snabbt fullbokade.

Linköpings Sportkarate

Karate är, till antalet utövare, världens största kampsport. Sportkarate är en modern kampsport. Det innehåller sparkar, slag, kast och svep. Det används i både tävling och i självförsvar. Karaten är lik kockboxning men fokuserar mer på kontroll och explosivitet. Klubben riktar sig mot alla åldrar och alla olika träningsnivåer. Man kan träna karate som motionär eller som tävlande. Klubben startades 1985.

Linköpings SkatePark

Fun SkatePark i Ekholmen, Linköping invigdes 2003. Denna park är alltid öppen och det är gratis att åka. Det är en 1451 kvadratmeter stor betongpark. En vanlig skatepark är normalt byggd i trä eller betong. Den består av många obstacles som man kan åka på. Exempel på dessa är rails, manualpads till quarterpipes och skateramper. Skateparker är populära ställen för ungdomar att besöka, åka och träffa kompisar på.

Korpen Linköping innegym och utegym

Korpen Linköping erbjuder olika slags träning. Träning på gym är en. De har ett nyrenoverat gym på Hälsokullen. Här finns nya styrketräningsmaskiner och en avdelning med fria vikter. Gymmet håller öppet alla dagar 06.00-22.00. Nya kunder får kostnadsfritt hjälp med att se hur maskinerna fungerar. Det går även att boka tid med en personlig tränare som går igenom maskinerna samt skapar ett individuellt träningsprogram. Nu har de även byggt ett utegym, för de som vill träna ute i det fria. Här kan man träna under bar himmel ute i friska luften.