I Ångermanland hittar ni Husums Discgolfklubb. Det ligger ca 3 mil norr om Örnsköldsvik och 8 mil söder om Umeå. 

Historik

En discgolfbana med 9 hål färdigställdes 2005. Hem och skola drev projektet och fick bidrag av Örnsköldsviks kommun, Grundsunda PRO, HUR, Pappers avd 143, IOGT-NTO och Grundsundaförsamling. Syftet med projektet var att skapa en mötesplats, dit alla kan gå och ha lite trevligt. Grilla lite korv och kasta lite frisbee. Klubben registrerades 2005-12-21 och är även med i Svenska frisbeesportförbundet. Banan har sedan byggts ut till en 18 håls tävlingsbana. Det finns även tre ytterligare hål som är lite svårare. Alla korgar har också bytts till standard tävlingskorgar. Det anordnades en tävling i Husumskolan, där ungdomar fick tävla om att göra bästa loggan. Vinnaren var Emil Ahlkvist.

Tävlingar och aktiviteter

I juli 2007 hölls den första klubbtävlingen. Samma dag startades även aktiviteten “Kvällsdiscen”. Under Kvällsdiscen träffas klubbmedlemmar två gånger i veckan för att tävla. Under sommaren 2007 har det kastats ca 35 000 kast på banan enbart under kvällsdiscen, detta är räknat på de 600 tundor med 18 hål som medlemmarna gått. Det tar ca 1,5 timme att gå en bana, så dessa 600 rundor har tagit ca 900 timmar!

Sponsorplatser

För att få finansiering till klubben säljs sponsorplatser runt banan. Detta främst till att bygga ut banan och byta alla korgar. Företag betalar för att ha sin logga på målkorgarna och på utkast platserna.

Hyra discar

Vill man testa banan i Husum men inte har någon disc. Då kan man åka till Husums Servicestation och hyra discar. Där finns det 15 st väskor, alla med tre discar (driver, midrange och putter).

Hitta till banan

Sväng av E4:an och kör in mot Husum. Följ skyltarna mot Metsä Board Fabrik. När du kommit fram till fabriken hittar du en fyrvägskorsning här ska du svänga vänster upp mot Husumskolan. Banan hittar du precis innan skolan. Det är bäst att parkera på skolans parkering närmast discgolfbanan. På kvällar och helger finns det alltid plats på parkeringen.