Bor du på en ort där det inte finns något bra utbud av aktiviteter eller sporter? Då kan du ta initiativet att skapa en sportplats som passar alla. För att du ska få lite hjälp på traven kan du kontakta olika lokala föreningar och kolla om det finns möjlighet till ekonomisk hjälp eller ledig mark. Du kan även utnyttja eventuella torgdagar för att ta reda på vad ortsborna vill ha.

markarbeteFörbered markytan

För att ni ska kunna spela på en jämn plan behöver du skapa en jämn markyta och hos Amas hittar du bland annat stubbfräsar som går att hyra. Med Simex rotationsfräs kan du påbörja arbetet även om det är tjäle i marken och kan på det viset kan ha din sportplats färdig till våren. Att ta bort stubbar kan vara riktigt jobbigt, men när du har en stubbfräs fäster du den bara på en grävmaskin och kör.

Sport för alla

När du har hittat din mark är det dags att börja skapa en sportplats som passar alla. En gräsmatta är toppen och på Byggahus.se hittar du tips på vad du bör tänka på när du ska lägga en ny gräsmatta. En gräsmatta är perfekt för att anordna olika sporter såsom brännboll, fotboll, badminton och volleyboll. Du kan även använda sportplatsen för att anordna grillkvällar där ni spelar kubb eller boccia. För att alla ska känna sig välkomna kan du skapa ett grusområde där det går att spela boule som är populärt inte minst bland pensionärer.

Research är nyckeln

För att inte lägga onödig tid eller energi på sådant som du tror kommer uppskattas så finns det som sagt ett stort värde i att göra sin research. Genom att ge människor en chans att påverka så är det också enklare att få dom engagerade och de kan heller inte klaga den dag då allting står klart, då de faktiskt ändå haft en chans att påverka men inte tagit den chansen. På detta vis säkerställer du att insatserna blir riktade på ett näst intill optimalt sätt, något som aldrig är speciellt dumt.