Spelar du golf är du en person som spenderar mycket av din tid utomhus. En golfrunda tar lång tid, vilket betyder att du blir extra utsatt för väder och vind. Därför är det extra viktigt att tänka på att skydda dig mot solens starka strålar för att förhindra att du bränner dig och får solskador.

Viktigt med hög solskyddsfaktor

Ska du vara ute flera timmar i solen är det viktigt att du väljer en hög solskyddsfaktor. Det är också viktigt att du väljer ett solskydd med bra kvalitet och som inte innehåller giftiga ämnen. Det bästa är därför att välja naturliga och ekologiska produkter. Dessa är fria från parabener, SLS och syntetiska kemikalier.

Naturliga ingredienser

Väljer du ett solskydd som innehåller naturliga ingredienser får du en kräm som inte bara skyddar mot solen. Aloe Vera verkar till exempel svalkande, tillför extra fukt och ger din hy en uppfriskande känsla. Havtornstextrakt ger dessutom näring och skyddar känslig hy och bevarar den mjuk och smidig. Olivolja däremot, tillför näring och lugnar irriterad hud. Så planerar du att ge dig ut på en golfrunda i solen är det dags att skaffa ett bra solskydd.